Skolmat till skolbarnen i Mombasa, Kenya

Coronapandemin har slagit hårt på hela världen, men även på ekonomin på de som redan var fattiga sedan tidigare. I Mombasa, Kenya har läget blivit så ansträngt för barnfamiljer att det saknats pengar till att ge sina barn mat.

Barnmissionens skola Gift School i Mombasa har velat göra något åt detta, men saknat de pengar som det kostar att köpa och tillaga mat till barnen på skolan. Det är där HYMER Center kommer in i bilden. Från och med den 12 maj 2021 kunde de 537 stycken skolbarnen äta sin första lunch mat i skolan någonsin, och kommer fortsätta att göra det under hela året.

“Med stor glädje började Gift School i Mombasa, Kenya, servera lunch för eleverna onsdag 12 maj! Andra terminen 2021 startade på måndagen samma vecka och på tisdagen hade skolan alla dokument i ordning för att få laga och servera mat. Nu är allt iordning från att ordna tillagningsplats och diskplats, till kock och assisterande kock, köksredskap och tillstånd för matlagning. De 537 barnen var glada och förväntansfulla över att för första gången bli serverade mat i skolan. Deras föräldrar uttrycker sin stora tacksamhet för att deras barn nu ska få ett lagat mål mat i skolan varje dag under skolterminerna. Personalen säger att de vet att barnen kommer kunna koncentrera sig bättre i skolan nu, när de inte sitter av dagen med knorrande magar. Glädjen är total i Gift School! Ett stort och hjärtligt tack till Aner Engstrand och Hymer Center för er generösa gåva. Er gåva gör stor skillnad!” - Barnmissionen


Omtanke för kunden, medarbetarna och företaget