Köpvillkor för Tillbehör & Reservdelar

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Caravan Trailer AB organisationsnummer 556117-6230, nedan kallat "HYMER Center". För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp. Både fysiskt på våra butiker samt vid hembeställning.

Köp

Avtal om köp ingås när du fått en bekräftelse via besök i någon av våra butiker, via telefon eller e-post. Vid eventuella felaktigheter som uppmärksammats om t.ex. pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning. HYMER Center ingår endast avtal med myndig person (18 år).

Lägsta orderbelopp är 200 kr. Om varans pris understiger detta belopp debiteras skillnaden upp till 200 kr vid beställning.

Priser

Priserna som anges är inklusive moms om inget annat meddelats.

Betalning

Om Ecster

Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Ecster Pay

I samarbete med Ecster erbjuder vi faktura, delbetalning, kortbetalning och Swish genom e-handelskassan Ecster Pay. Genom att använda kassan godkänner du Ecster Pays användarvillkor. Genom att klicka på "Genomför köp" accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor. Hantering av all information i Ecster Pay sker krypterad med SSL.

Faktura

I vår butik har du möjlighet att välja faktura och betala hemma i lugn och ro.

Fakturavillkor

Via Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 50 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Kortbetalning

Via Ecster erbjuder vi kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Kortuppgifterna är krypterade med SSL och hanteras av vår samarbetspartner Ecster som är certifierade enligt PCI-DSS.

Vi använder oss av 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard SecureCode) som är ett autentiseringssystem för säkra kortbetalningar från Visa och Mastercard. Om du väljer att identifiera dig med BankID/Mobilt BankID kan du välja att spara ditt kort i Ecster Pay för att underlätta vid framtida köp.

Delbetalning

Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig.

Kontovillkor delbetalning

Ecster erbjuder privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och delbetalning av köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Ecster AB. Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar. Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Exempel
Du har gjort ett köp för 10 000 kr och har valt att dela upp köpet på 12 månader till 0% ränta. Uppläggningsavgiften är 295 kr och det tillkommer en administrativ avgift på 29 kr. Din månadskostnad blir då 887 kr. Efter 12 månader kommer du att ha betalat totalt 10 643 kr. Det innebär en effektiv ränta på 12,31%.

Ett kort på köpet
När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit och har Mastercard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner.

Garanti

Privatpersoner
De flesta varor har 1–3 års garanti, övriga villkor enl. konsumentköplagen samt distansavtalslagen.

Företag
30 dagar enligt köplagen.

Personuppgifter

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är HYMER Center (org. nr 556117-6230).

HYMER Centers kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Ändamålet med HYMER Centers behandling av insamlade personuppgifter är att använda dessa för att:

  • Kunna fullgöra köp på HYMER Center
  • Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av HYMER Centers kanaler.

HYMER Center kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning. Om det görs en beställning på en vara som skickas direkt från leverantören så kommer HYMER Center att skicka över de uppgifter som behövs för att kunna behandla och fullgöra en beställning från leverantören.

När du som kund väljer att e-posta till HYMER Center så kommer din e-postadress samt e-posthistorik att sparas för att göra det möjligt för oss att lättare kunna följa upp och svara på ett ärende. Inga uppgifter kommer att säljas eller skickas vidare till tredje part ej heller skickas vidare till tredje land.

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är HYMER Center. Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till: HYMER Center, Filarevägen 15, 703 75 Örebro.

Leverans och frakt

Fraktavgift tillkommer vid alla beställningar. Avgiften beräknas enl. godset storlek samt vikt. Om varan behöver kompletteras med extra emballage för att möjliggöra en transport debiteras en skälig avgift för materialet. HYMER Center använder DHL Servicepoint mot privatpersoner där paketet skickas till närmaste utlämningsställe. Till företag skickas varor med DHL paket eller parti och levereras till lämnad leveransadress. För fraktvillkor se DHLs hemsida.

Lagervaror skickas inom 3 arbetsdagar. Beställningsvaror skickas inom 3 veckor. Produkter som skall produceras har en leveranstid mellan 4–10 veckor. Finns en eller flera av dina beställda produkter i lager, men en eller flera är beställningsvaror, skickas ordern när den är komplett om ej annat överenskommet och kunden debiteras då flera fraktkostnader.

I de fall kunden väljer att inte lösa ut beställd vara debiteras kunden kostnad för frakt (tur & retur) samt en hanteringskostnad om 500kr. Vid avbeställning där varan ej har lämnat vårt lager tas ingen extra avgift ut. Detta gäller även om varan går att avbeställa inom rimlig tid från en leverantör.

Transportskador

Om du vid mottagandet mot förmodan upptäcker att försändelsen är transportskadad, antingen på produkten eller på emballaget, ber vi dig att genast på plats anmäla detta till fraktbolaget genom att notera skadan hos transportören innan leveransen kvitteras. Detta är en förutsättning för att eventuella skador på produkterna skall kunna ersättas.

Ångerrätt (Gäller ej företag)

För privatpersoner tillämpar HYMER Center Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. HYMER Center uppmärksammar härmed dig som kund att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: ”en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel”. Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål, eller en reservdel som är anpassad i design och funktion till ett speciellt ändamål. Ångerrätten gäller ej vid avtal 11 § punkt 4 som avser: ”för en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal”. Exempel på sådan vara är batteri. Elektronikvaror innefattas ej av ångerrätten.

Om du som kund vill ångra ett köp ska detta meddelas HYMER Center inom 14 dagar.Du som kund har rätt att undersöka varan innan eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt. Har varan hanterats i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper kommer HYMER Center att debitera dig som kund för värdeminskningen på produkten. Detta gäller även emballaget.

När returnerad vara är åter HYMER Center lager återbetalas varans belopp senast 30 dagar från det att varan anlänt. Returfrakten står du som kund för vid nyttjande av öppet köp. På det belopp som återbetalas har HYMER Center rätt att göra avdrag för eventuell värdeminskning. Värdeminskning uppstår när varan brukats mer än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper. Om varan returnerats skadad eller på annat sätt brukats så att ångerrätten ej kan tillämpas kommer den returnerade varan ej att återbetalas och köparen står för returkostnad och eventuellt återsändning om varan önskas åter.

Återbetalningen görs via den betalningsmetod som valdes vid köpet. Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av HYMER Center. Vid retur från kund till HYMER Center, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden.


Omtanke för kunden, medarbetarna och företaget